#Valvoja

Säännöt

Toivon, ja oletan, että luette säännöt huolellisesti alusta loppuun, ettei tule väärinkäsityksiä kilpailutilanteissa. Tämä menettely on vain sinun parhaaksesi. Kisaa hoitaa täysin automatisoitu botti, jolloin taipumus virheisiin on mahdollinen. Mikäli huomaat virheen ilmoita siitä valvojalle.

Huijausmenetelmät

Tietenkin tämä on peli, jossa joku saattaa alentua huiputtamaan. Tässä suhteessa meillä on nollatoleranssi. Kiinnijäämisestä menettää kaikki saavutetut pisteet, menettää mahdollisen palkinnon ja todennäköisesti menettää myös oleskeluluvan kanavalla.

Sääntörikkomuksia

Kaikkia rikkomuksia ei ole listattu, eli maalaisjärjen käyttäminen on sallittua ja vaadittua. Rikkomuksen päättää valvoja, oli se listattu tai ei. Valvojilla on täysi oikeus poistaa henkilö kisasta.

Kilpailuun ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa kello 23:45. Botti käynnistää kilpailun automaattisesti tähän aikaan. Ilmoittautuminen kestää 59 minuuttia, jonka jälkeen uusia ilmottautumisia ei oteta ennen uuden kierroksen alkua.

Osallistut kilpailuun sanomalla jotakin, vaikka pelkästään 'a' kanavalla. Seuraavan kerran sinun tulee puhua tunnin sisällä.

On suositeltua kirjautua ennen ilmottautumista.

Kilpailusta tippuminen

Normaalisti kilpailusta tippuu kun ei sano mitään (eli idlaat) tuntiin (60 minuuttia tarkalleen).

Kilpailusta voi tippua myös:

Mikäli käytössäsi on tunnus et putoa kisasta ennen kuin olet ollut puhumatta tunnin. Tämä koskee myös tapauksia, jolloin et ole kanavalla esim. käynnistät koneesi uudelleen tai quittaat jostain syystä. Ilman tunnusta putoat heti kun menetät voicet (esim. quit).

Ei riitä että tulet kanavalle takaisin, vaan sinun tulee myös sanoa jotakin tunnin sisällä. Huomaa ettei aika nollaudu, vaikka et olisi kanavalla.

Ohjeet tunnuksen luontiin.

Kaksi esimerkkiä:

1. Tippuu kisasta: (seuraa kellonaikoja)
-03:13:55- <+Kilpailija> Boottaan
-03:14:00- -!- Quit: +Kilpailija
-03:30:00- -!- Join: Kilpailija
-04:14:01- <Kilpailija> Moi.

Tässä tilanteessa, Kilpailija tippui kisasta, koska hän ei puhunut tunnin sisällä.

2. Ei tipu kisasta (mikäli kirjautunut):

-03:34:43- <+Kilpailija> Boottaan
-03:34:56- -!- Quit: +Kilpailija
-03:37:33- -!- Join: Kilpailija
-03:37:35- <+Kilpailija> Täällä taas
-03:37:35- -!- Valvoja set modes: +v Kilpailija

Eli, boottauksen jälkeen muistakaa puhua.

Kilpailun päättyminen

Kilpailu päättyy kello 07:00.

Kun botti ilmoittaa kilpailun päättymisestä, tulee käyttäjien kirjoittaa !piste, jotta piste voidaan antaa. Komennon kirjoittamiseen on aikaa 20 minuuttia.

Pisteen lunastaminen

Saat pisteesi mikäli sinulla oli tunnus luotuna kun putoat kisasta, tai kirjoitit !piste, kun kilpailu loppui.

Pisteytys

Yhdestä kisasta on mahdollisuus saada 16 pistettä. Mikäli et saanut pistettä ja mielestäsi olet oikeutettu siihen, ilmoita asiasta valvojalle (yleensä operaattori). Pisteytys määräytyy valvottujen tuntien perusteella. Mitä pidempään valvoo kierroksella, sitä enemmän pisteitä saa. Esimerkiksi yhdestä tunnista saa yhden pisteen, kolmesta tunnista saa neljä pistettä. Mikäli lunastat pisteen, saat ylimääräisen kertoimen, tuottaen 16 pistettä. Ilman lunastusta saat tunnin sakon, eli käytännössä 12 pistettä.

Järjestelmä kaikessa yksinkertaisuudessaan: Mitä enemmän valvot, sitä enemmän saat pisteitä.

Timebank

Timebank antaa sinulle mahdollisuuden pysyä mukana kisassa, kun olisit normaalisti pudonnut. Timebankissa on alussa 10 minuuttia. Kun timebank aktivoituu ja puhut tämän 10 minuutin sisällä jotakin, timebank suljetaan ja pysyt mukana kisassa. Timebankin aika vähentyy kun sitä käytetään ja se puolitetaan aina idlauksen kuluttaman ajan lisäksi. Timebankin idea on antaa uusi mahdollisuus ja puolittamisella estetään timebankin käyttäminen koko kisan ajan. Kun timebankista loppuu aika, käyttäjä putoaa.

Eli kun timebank aktivoituu ensinmäisen kerran, on sinulla 10 minuuttia aikaa sanoa jotain. Jos sanot seuraavan rivisi 30 sekunnin sisällä, poistetaan timebankista 30 sekuntia ja tämän jälkeen summa puolitetaan. Tällöin timebankkiin jää 4 minuuttia ja 45 sekuntia.